Utolsó hozzászólások

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.09.19. 08:04 Z@ki

Címkék: belföld kékfény


Lehallgatták a lakosságot

A Nemzetbiztonsági Hivatal beismerte, hogy megalakulása óta a villanykörtéken keresztül hallgatta le Magyarország lakosságát - tudta meg a Havaria Press.

Az NBH megalakulása után első feladata egy teljes lakosságot lefedő, lehallgatóközpont létrehozása volt. Legkönnyebben ezt úgy tudta elérni, ha az összes boltban kapható villanyizzót lecserélte egy olyan, módosított izzóra, mely a villamoshálózaton keresztül továbbítja a jelet az áramszolgáltató központjába és ott, lakásokra szétbontva egy szerverközpontba kerül. Az NBH ezek után mindig csak azt a lakást hallgatta le, amelyik éppen érdekelte.

"Abból, hogy egy adott lakásban éppen égett-e az izzó, vagy sem, egyértelműen leszűrhető volt, hogy valaki tartózkodik ott, hisz önmaguktól nem gyulladnak fel a lámpák." - adta hírül Kelemen Béla főhadnagy - "Ebből könnyebben kiszűrtük, hogy érdemes-e lehallgatni az adott lakást, vagy sem, hisz régebben valakinek mindig a fülesen kellett lennie, ha bepoloskáztunk valakit. Nappal persze így is voltak problémák, de azokat is szerencsésen kiküszöböltük a továbbfejlesztett, mozgásérzékelős izzókkal, melyek kikapcsolt állapotban is működőképesek maradtak."

Az akciójuk nagy felháborodást keltett a lakosság körében és már többen azon gondolkodnak, hogy visszatérnek a petróleumlámpával való világításra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr45670869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása